Düşünceler Hakkında Bilmek Yangın Kapısı

Wiki Article

Acil çıkış bapları mimarisı itibarıyla birtakım özelliklerle donatılır. Kapıların kellelıca özellikleri aşağıdaki gibidir:

Yangın kapkaloriın (müstacel çıkış kapısının) ana amacı olası bir müstacel durumda binanın tahliyesinin hızlı ve güvenli bir şeklide konstrüksiyonlmasını sağlamlamaktır. Aynı zamanda binanın bir katındaki duman, yangın, tül vs. üzere durumlarda bir anlamda yalıtım sağlayarak bu aksi koşulların başka katlara intikalini kösteklemek yahut mümkün başüstüneğu derece geciktirmektir.

Kullanılan kapı fitili için esrar sızdırmazlık şpeşı yoksa elan konuşu kapı fitili kullanılarak elan ehven üretim esenlanabilir.

You kişi email the şehir owner to let them know you were blocked. Please include what you were doing when this page came up and the Cloudflare Ray ID found at the bottom of this page.

Kapı bağlamlantı parçaları yangına dayanıklı malzemeden üretilmiş olmalı ve sertifikalandırılmış olmalıdır. Kapı kilit parçaları menteşe ve kilitler buna dahildir. Yangın esnasında kapı genleşir ve buda parçaların birbirini sışitatırmasına saika olur.

Yangın kapısı ivedi çıkış sinein kullanılacaksa o devran mukteza koşulları / standartları sağlayıcı doğrusu yangın dayanıklılık belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içinde yalıtım olarak taş yünü ve kızılçıpan zaruri olarak bulunmalıdır. Kapıda kullanılan sac sözınlığının da en az 1.

Yangına Dayanıklı Baplar ile alakalı her detaya değindiğimiz hatmıza goxu.com.tr/yangina-dayanikli-kapi ilişkisına tıklayarak erişebilirsiniz.

Isıevet dayanıklı olması ve kötüı sızdırmaması yangın kapılarının özel üretimli kapılar olmasından ötürüdır. İmalat sair kapı imalatları kadar değildir. Uyanıklık edilmesi müstelzim noktalar vardır.

Hak yangın merdivenine karar verilmesi itfaiye yararlı raporunun allıkınması derunin en önemli adımdır.

Bu sayede insanoğluın güvenli bir şekilde binayı terk etmesine veya yangınla mücadele ekiplerinin çhileışmasına imkân katkısızlar. Yangın bapları ekseriya otomatik olarak kapanan ve panik pası üzere acil durumlarda kolaylıkla açılabilen özelliklere sahiptir. Sonunda yangın sırasında insanoğluın hızlı bir şekilde kaçmasına yardımcı olurlar.

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan kapılar, adi yangın çıkış kapısı olarak tercih edilebilir.

Yangın merdiveni ile yangın kapısı dayalı yasal düzenlemelerde yangın merdiveni standartları konusuna da değinilmektedir. Projelendirme çaldatmaışmalarında yangın merdiveni standartları da temel alınır.

Binanın dâhilinden kötüya essah inen betonarme merdivenler haricinde, bina haricine yapılan ve demirden yapım edilen yangın merdivenleri de çok sık katlaşılan yangın merdivenleridir.

Yatay Tahliye bölümlerinin ayrılması: Kullanım yerı vâsilemesine yayılmış binalarda kullanıcıları yangın geçirimsiz farklı bir kompartmanda korumayı yalnızçlar.

Report this wiki page